top of page

AFGHAANSE SPREEKWOORDEN GEÏLLUSTREERD 

DUTCH-DARI

Afghaanse spreekwoorden geïllustreerd

ISBN: 978-1494773793

 

Afghan Proverbs Illustrated - Dutch Edition

Translated by Ariadne Bechthold from the English-Dari edition

 

Van de bekroonde auteur van "Zarbul Masalha: 151 Afghaanse Dari Spreekwoorden.“ Op veler verzoek, zijn de Afghaanse Dari spreekwoorden van het bekroonde boek "Afghaanse Spreekwoorden Geïllustreerd" nu in het Nederlands vertaald en in een spannende nieuwe indeling ontworpen voor lezers van alle leeftijden. Inclusief nieuwe vocabulaire en full-colour illustraties. De spreekwoorden zijn oorspronkelijk verzameld in Afghanistan en in het Engels vertaald door Edward Zellem. Vervolgens zijn ze vertaald uit het Engels naar het Nederlands door Ariadne Bechthold. "Afghaanse Spreekwoorden Geïllustreerd" is ook verkrijgbaar in vele andere talen.

 

Kapitein ter zee Edward Zellem is een bekroond auteur en opgeleid Dari spreker die voor ander half jaar met Afghanen in Afghanistan heeft gewerkt, waaronder een jaar in het presidentiële paleis. Hij heeft al 26 jaar als Marine officier van de Verenigde Staten gediend. In Afghanistan, raakte Kapitein ter zee Zellem gefascineerd door de manier waarop Afghanen spreekwoorden gebruiken in hun dagelijkse gesprekken. Hij begon met het verzamelen en vertalen van de spreekwoorden, en gebruikte ze elke dag met Afghanen in zijn professionele en persoonlijke leven. Daarna maakten kunststudenten van een middelbare school in Kabul de illustraties bij de spreekwoorden. Zijn collectie werd voor het eerst uitgegeven als "Zarbul Masalha: 151 Afghan Dari Proverbs" daarna werd het full-color bijbehorende volume "Afghan Proverbs Illustrated" uitgegeven. Beide boeken werden oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels en Dari. Met de hulp van andere vrienden van Afghanistan, zijn de Spreuken nu vertaald in andere talen.

Ariadne Bechthold

Translator of Afghan Proverbs

Illustrated into Dutch

AFGHAN PROVERBS

20 BOOKS IN 20 LANGUAGES

Now available in over 115 countries worldwide 

MEDIA RELEASE ~ FOR IMMEDIATE RELEASE 

London, UK, and Tampa, USA ~ March 30, 2014

 

"Award-winning Dutch radio host and American naval officer join continents and cultures - with Afghan Proverbs in Dutch and Dari"

bottom of page